nieuws

Inschrijving Rotterdam Architectuurprijs geopend

Architectuur

Inschrijving Rotterdam Architectuurprijs geopend
Erasmus MC winnaar RAP 2018. Beeld Frank Hanswijk

Jaarlijks brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. Architecten, opdrachtgevers, bouwers en andere betrokkenen zijn uitgenodigd om hun projecten in te dienen voor de editie van 2019. De deadline is op 2 oktober aanstaande.

De Rotterdam Architectuurprijs is niet alleen op zoek naar nieuwbouw maar ook naar transformaties van bestaande architectuur. Alle inzendingen (ingebruikname tussen 1 juli 2018 en 1 juli 2019) krijgen een plek op de website en dingen mee naar de RAP-vakjuryprijs en de RAP-publieksprijs.

Vakjuryprijs

Elk jaar stelt de organisatie een nieuwe, deskundige jury samen waarin kennis en ervaring op het gebied van architectuur worden gebundeld. Deze jury buigt zich over alle inzendingen en maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na een bezoek aan de geselecteerde projecten wijst de jury genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport en op de website van de Rotterdam Architectuurprijs zet zij haar observaties en bevindingen uiteen.

Publieksprijs

Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan jaarlijks in de maand november stemmen op gebouwen uit de juryselectie. In 2018 brachten zo’n 6000 mensen hun stem uit. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een erkenning.

De prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 18 december in de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis.

Meer informatie

Lees ook:

Reageer op dit artikel