nieuws

Indira van ’t Klooster nieuwe directeur Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM)

Architectuur

Indira van ’t Klooster nieuwe directeur Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM)
Indira van ’t Klooster. Beeld Marijn Scheeres

Indira van ’t Klooster treedt in november aan als nieuwe directeur van Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM). Zij gaat de agenda van het platform verder invullen en aanscherpen. Centraal staat het debat over actuele ontwerpvraagstukken in de stad, zoals duurzaamheid en de woningbouwopgave.

Marianne Loof, voorzitter van ARCAM, geeft aan verheugd te zijn met de komst van Van ’t Klooster: “We hebben er veel vertrouwen in dat Indira als echte netwerker en innovator invulling zal geven aan het debat over actuele vraagstukken. Wij verheugen ons op de komst van een krachtdadige en inspirerende nieuwe directeur.”

Indira van ’t Klooster

Indira van ’t Klooster (1971) was eerder hoofdredacteur van het Europese architectuurblad A10 new European architecture. Bij Architectuur Lokaal was ze mede verantwoordelijk voor het professionaliseren van lokale bestuurders ruimtelijke ordening en cultuur. Daarnaast coördineerde ze landelijke bouwnetwerken voor onder andere jonge ontwikkelaars en ontwerpers, stadsbouwmeesters en lokale architectuurcentra.

In Pakhuis de Zwijger presenteert zij tweemaandelijks de architectuurtalkshow Architecture Now, over actuele thema’s in de architectuur. Ze schreef diverse architectuurboeken, waarvan Reactivate! Vernieuwers van de Nederlandse architectuur de bekendste is. Momenteel is zij nog directeur van het Dudok Architectuur Centrum.

ARCAM

ARCAM is een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in de Amsterdamse metropoolregio. Vertrekkend vanuit ontwerp en ruimtelijke kwaliteit koppelt ARCAM ruimtelijke thema’s aan talentontwikkeling en innovatie.

Met een dynamisch en veelzijdig programma van tentoonstellingen, evenementen, lezingen en debatten speelt ARCAM in op actuele thema’s en laat daarbij ontwerpers, opdrachtgevers, bouwers en gebruikers aan het woord.

 

 

Reageer op dit artikel