nieuws

In beeld: Naturalis Leiden door Neutelings Riedijk Architecten

Architectuur

Door Marieke Giele – Afgelopen weekend opende het Naturalis Biodiversity Center Leiden. Het ontwerp van Neutelings Riedijk vormt samen met het bestaande gebouw een nieuw ensemble dat zich presenteert naar de stad. De redactie van de Architect bracht samen met Michiel Riedijk een bezoek aan het museum en maakte een korte video-impressie.

Het vernieuwde Naturalis vormt samen met het bestaande gebouw van Fons Verheijen één ensemble. Verbindende schakel tussen oud en nieuw is het atrium met de opengewerkte ‘glaskroon’. Vanuit hier zijn zowel de museumzalen, het restaurant en de winkel als de kantoren, laboratoria en depots van het natuurhistorisch instituut ontsloten.


Impressie Naturalis Biodiversity Center Leiden. Beeld Marieke Giele

Neutelings Riedijk Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het vernieuwde Naturalis. Het bureau heeft de museumzalen van het oude gebouw herbestemd tot depots en alle publieksruimtes ernaast gelegd. In onderstaande video legt Michiel Riedijk uit hoe dat heeft geleid tot een nieuw ensemble.


Michiel Riedijk over Naturalis Leiden. Beeld Marieke Giele

In het vernieuwde Naturalis komen onderzoek, collectieverzorging en educatie samen in één instituut. Het gebouw biedt onderdak aan 820 medewerkers en 42 miljoen natuurhistorische objecten. Jaarlijks bezoeken 425.000 mensen het museum.

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel