nieuws

Hoogste punt bouw Depot Boijmans Rotterdam door MVRDV

Architectuur

Een feestelijk moment in Rottterdam. Het hoogste punt (39,5 meter) van Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is bereikt. In 2021 opent het gebouw naar ontwerp van MVRDV de deuren.

Kenmerkend voor het ontwerp van MVRDV is het ronde, uitdijende volume dat het gebouw ook al de bijnaam ‘DePot’ gaf. De spiegelende gevel benadrukt het idee van een alzijdig depot. Elke hoek toont weer een ander perspectief op de omringende stad en het groen van het Museumpark.

De aannemer is op dit moment druk bezig met het monteren van de spiegelpanelen. Dat geeft een steeds duidelijker beeld van hoe het ontwerp gaat uitpakken.

Impressie bouwplaats

In juni bracht de redactie van de Architect samen met Winy Maas (MVRDV) en Sjarel Ex (Museum Boijmans Van Beuningen) een bezoek aan de bouwplaats van het Depot. Onderstaande video geeft een beeld van de bouwplaats.


Impressie van de bouwplaats. Beeld: Marieke Giele

Depot Boijmans Van Beuningen telt zes verdiepingen. Onderaan heeft het gebouw een diameter van 40 meter, naar boven toe wordt dat 60 meter. Naar verwachting opent het Depot in 2021 voor het publiek.

Lees verder

Reageer op dit artikel