nieuws

Helmond contracteert team duurzaam Huis voor de Stad

Architectuur

Helmond contracteert team duurzaam Huis voor de Stad
De realisatie van het stadskantoor van Venlo is ook tot stand gekomen door het TE-team

De gemeente Helmond heeft het team Kraaijvanger Architects en abcnova geselecteerd voor de realisatie van een centrale huisvesting voor ‘Huis voor de Stad’. Samen met hun adviseurs Aronsohn, DGMR en Valstar Simonis, vormen zij het Total Engineering (TE) team dat van definitiefase tot en met de ingebruikname verantwoordelijk is voor de totstandkoming van het project.

De gemeente Helmond heeft een aantal doelstellingen gesteld aan de nieuwe centrale huisvesting – van vier naar één locatie. De gemeente wil een duurzaam gebouw realiseren dat inclusief, open en toegankelijk is en bijdraagt aan een economisch-vitaal Helmond.

Het nieuwe Huis voor de Stad wordt een plek waar alle inwoners zich thuis moeten voelen, daarom is participatie met de inwoners van de gemeente Helmond essentieel/ De agile-aanpak die Kraaijvanger Architects en abcnova hiervoor hebben neergezet draagt hieraan bij.

Stadhuis Almelo door Kraaijvanger/TE-team

Uitvraag

Bijzonder aan de selectie uitvraag van de gemeente Helmond was dat er expliciet niet om een ruimtelijk ontwerp werd gevraagd. Het team Kraaijvanger Architects en abcnova is beoordeeld op de reflectie op de opdracht, hun visie op de werkwijze en de visie op communicatie. De gemeente spreekt op basis van de aanbesteding vertrouwen uit in het team.

Het TE-team werkte ook samen bij de totstandkoming van het Stadskantoor Venlo, Stadhuis Almelo en bij de verduurzaming van de RDW in Veendam.

Lees ook:

Reageer op dit artikel