nieuws

Dit weekend Open Monumentendag 2019

Architectuur

Dit weekend Open Monumentendag 2019
Ook het Binnenhof is nog in zijn oude staat te bekijken. . Beeld Shutterstock

Het thema van de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2019 dat dit weekend (13-15 september) wordt gehouden is Plekken van plezier. Meer dan vierduizend monumenten zijn dan gratis toegankelijk voor iedereen.

Plekken van plezier sluit aan bij Arts and Entertainment, het thema van de European Heritage Days waar Open Monumentendag onderdeel van is. Binnen de plaatsen waar mensen voor hun vermaak naartoe gingen en gaan kunnen vijf categorieën worden onderscheiden: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie.

Het thema staat daarmee garant voor originele openstellingen: monumentale cafés, hotels en (studenten)sociëteiten, monumentale sportstadia, botenhuizen en zwembaden, maar ook (openlucht)theaters, muziektenten, pretparken en monumentale plekken waar ‘meisjes van plezier’ te vinden waren: het valt allemaal onder Plekken van plezier.

Meer informatie

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel