nieuws

De Puls geselecteerd als winnend concept voor braakliggend terrein SC Buitenveldert Zuidas Amsterdam

Architectuur

De Puls geselecteerd als winnend concept voor braakliggend terrein SC Buitenveldert Zuidas Amsterdam
Beeld WAX

Gemeente Amsterdam heeft ‘De Puls’ van VORM Ontwikkeling met daarin onder andere MVSA Architects, VMX Architects en DELVA Landscape Architecture / Urbanism geselecteerd als winnend concept in de selectieprocedure voor een nieuw gebouw op het braakliggende terrein tussen de A10 en de sportvelden van SC Buitenveldert in Zuidas. Het gebouw van ca 56.000 m2 BVO combineert betaalbaar wonen en werken met openbare voorzieningen waaronder een bioscoop en bowlingbaan.

De Puls is opgezet als een duurzame stadsbiotoop. Hoe hoger je komt hoe meer het accent verschuift van mens naar plant en dier. Op de begane grond legt de gemeente een park aan en tussen de torens komt een groene daktuin. Het gebouw is volledig zelfvoorzienend en energieneutraal met EPC <=0. De energie wordt opgewekt door zonnepanelen aan de gevel en op het dak. Het hele gebouw is een bron van energie. Hoogwaardige energiestromen uit de ene toren voeden de andere waardoor er geen energie verloren gaat. Het mobiliteitsplan zet in op maximaal gebruik van openbaar vervoer, elektrische deelauto’s, (elektrisch) fiets- en voet-verkeer en een parkeergarage die alleen toegankelijk is voor elektrische deelauto’s.

Impressie de Puls VORM Amsterdam Zuidas

Beeld WAX

Winnende partij

De winnende partij is VORM Ontwikkeling. MVSA Architects en VMX Architects zijn de architecten die het ontwerp hebben gemaakt. Verder hebben meegewerkt DELVA Landscape Architecture / Urbanism, Van Rossum raadgevende Ingenieurs, Binder Groenprojecten, Bureau StadsNatuur, W/E adviseurs, Van Toorenburg Installatieadvies, Croon Wolter&Dros, The Future Mobility Network, Buurauto, Buro Bouwfysica, …,staat creative agency, De Horecafabriek, Colliers International, Eefje Voogd Makelaardij en Hallie en van Klooster Makelaardij.

De Puls Amsterdam. Beeld WAX

De komende tijd wordt gewerkt aan het voorlopig en definitief ontwerp. De bouw van het complex start naar verwachting in 2021. Oplevering is gepland in 2023.

Projectinformatie
Opdrachtgever: Vorm Ontwikkeling
Locatie: Amsterdam
Status: Winnend ontwerp richting bouwaanvraag
Team: DELVA Landscape Architecture | Urbanism, MVSA Architects, VMX Architects,
Renders: WAX
Designteam: Steven Delva, David Sullivan, Luc Guralp

Foto's

Reageer op dit artikel