nieuws

Start bouw MVRDV’s Pixel in Abu Dhabi’s nieuwe Makers District

Architectuur

Start bouw MVRDV’s Pixel in Abu Dhabi’s nieuwe Makers District

Pixel, het eerste project van MVRDV in Abu Dhabi, is in aanbouw. Het project bestaat uit zeven torens van verschillende hoogtes die zijn gegroepeerd rond een levendig plein. Het project meet 85.000 m2, telt 525 appartementen, kantoren, commerciële ruimtes en andere voorzieningen. Dankzij de focus op het buitenleven en gemeenschapszin is Pixel uniek en innovatief voor de regio. De bouw zal naar verwachting eind 2021 zijn voltooid.

Pixel is het eerste project in aanbouw in het Makers District, het nieuwe hart van Abu Dhabi dat wordt ontwikkeld door IMKAN Properties. Het Makers District telt 18 hectare en heeft alles in zich om de creatieve tegenhanger te worden van het nabijgelegen Saadiyat Island, thuisbasis van Zayed Nationaal Museum, Louvre Abu Dhabi en Abu Dhabi Guggenheim.

MVRDV Pixel Abu Dhabi

De naar buiten gerichte gevels zijn relatief eenvoudig, verrijkt met een reliëf. De façades aan de pleinzijde zijn een en al levendigheid; naar beneden toe breken ze uit in balkons en erkers in verschillende configuraties. Dit maakt contact mogelijk met het plein en zorgt ervoor dat toekomstige bewoners in de koelere maanden van het buitenleven kunnen genieten. Aan de pleinzijde zullen keramische zonneschermen worden geplaatst met de uitstraling van parelmoer. Het is een subtiele verwijzing oesterschelpen en de parelduiker-traditie van Abu Dhabi. Ook een aantal paviljoens die MVRDV op het plein plaatste om extra schaduw te creëren, krijgt deze keramische schermen.

Pixel Abu Dhabi MVRDV

De torens bevatten 525 appartementen, die variëren van eenpersoonsstudio’s tot driekamerappartementen. De indeling is zodanig dat er een logische mix van luxe en betaalbare appartementen ontstaat, waarbij de appartementen op de lager gelegen niveaus profiteren van het levendige plein. Het interieur van de appartementen is ook door MVRDV ontworpen.

Pixel Abu Dhabi MVRDV

De gepixelde vorm van de torens maakt de ruimtes niet alleen gevarieerd, hij zorgt er ook voor dat de torens op de begane grond breder zijn dan bovenin waardoor de lagere verdiepingen perfect zijn voor kantoorruimte van start-ups, zeker ook doordat ze al per unit vanaf 50m2 kunnen worden verhuurd. Dat de ruimtes flexibel zijn in te richten, maakt ze perfect voor winkels, café’s, restaurants. In Pixel komt ook een breed aanbod van voorzieningen, van een zwembad en een fitnessruimte tot een kliniek en een speelplek voor kinderen.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel