nieuws

Ga je mee op 12 september naar het Stadskantoor in Hasselt door Jaspers-Eyers Architects?

Architectuur

Ga je mee op 12 september naar het Stadskantoor in Hasselt door Jaspers-Eyers Architects?

Op 12 september organiseert de redactie van de Architect een bezoek aan het Stadskantoor in Hasselt (B). Hier ontwierp Jaspers-Eyers Architecten een gemeenschappelijk stadskantoor voor de verschillende stads- en OCMW-diensten. Naast onder andere Steven Hendrickx van Jaspers-Eyers Architects spreekt Arie Groeneveld van Hunter Douglas.

Het ontwerp omvat een combinatie van erfgoed – de renovatie van een oude kazerne – en moderne architectuur – een nieuwbouw met een opmerkelijke spiegelgevel. Inpassing in het stadsweefsel is bereikt door een combinatie van de transparante basis en de schuine façade die zowel de lucht als de omgeving weerspiegelt, inclusief het leven op het stadsplein.

Een andere thema is de grote energiezuinigheid van het gebouw (met een E-peil van 29 en een K-peil van 19.) in het stadskantoor zijn specifieke eisen gesteld met betrekking tot thermische isolatie, brandstabiliteit en duurzaamheid.

Hasselt Stadskantoor

Sprekers

Vanuit verschillende invalshoeken wordt het stadskantoor Hasselt toegelicht. Achtereenvolgens spreken:

• dhr. Marc Swijngedouw, Directeur Technische Diensten en Voorzitter directiecomité AG Stadsontwikkeling Hasselt

• dhr. Steven Hendrickx, Architect – Partner Jaspers-Eyers Architects, samen met dhr. Frederik Vaes, UAU Collectiv (Hasselt) en dhr. Michel Janssen, Architectenbureau Michel Janssen (Tongeren)

• dhr. Arie Groeneveld, Hunter Douglas

Wil je mee met dit projectbezoek naar het Stadskantoor in Hasselt? Meld je dan nu aan >

Lees ook:

Reageer op dit artikel