nieuws

Oplevering nieuwe terminal Schiphol bijna drie jaar later

Architectuur

Oplevering nieuwe terminal Schiphol bijna drie jaar later
Amsterdam Airport Schiphol Terminal door KL AIR, beeld Filippo Bolognese

De vertraging van de bouw van de nieuwe terminal naar een ontwerp van KL AIR (het consortium bestaande uit onder andere KAAN Architecten) op Schiphol bedraagt zo’n drie jaar. Niet in 2023, zoals oorspronkelijk het plan was, maar in 2026 wordt deze volgens een informatiedocument voor aannemers, in gebruik genomen.

Dit meldt De Telegraaf. Vorige week zei Schiphol tijdens een projectbezoek aan de A-Pier al tegen Cobouw dat het project later van start zou gaan, maar een datum wilde het bedrijf toen niet geven. Wel werd beweerd dat de datum van in gebruik name, niet ver van de oorspronkelijke planning af zou liggen.

Oplevering in herfst 2025

In het document staat dat het de bedoeling is dat de terminal in de herfst van 2025 opgeleverd gaat worden. Omdat het gebruikelijk is dat er nog een paar weken overheen gaan voor testen, concludeert De Telegraaf dat de opening niet voor 2026 plaatsvindt.

Schiphol Pier loopt vertraging op

Nieuwe pier Schiphol. Ontwerpteam: AECOM met IMd, dGmR, cepezed, cepezed interieur en Copijn Landschapsarchitecten. Beeld cepezed

A-Pier

De bouw van de A-Pier, een ontwerp van het ontwerpteam AECOM met IMd, dGmR, cepezed, cepezed interieur en Copijn Landschapsarchitecten, die al in volle gang is is ook vertraagd. Eigenlijk had deze eind dit jaar af moet zijn, nu is de planning december 2020.

Reactie Schiphol
Schiphol wil de aanbesteding van de bouw van de nieuwe terminal in 2020 afronden. Pas dan volgt een definitieve planning en zal bekend zijn wanneer de terminal opengaat. Dat zegt de luchthaven in een reactie op berichtgeving in De Telegraaf, die meldt dat de nieuwe hal pas in 2026 in gebruik wordt genomen.

“We kunnen op dit moment geen jaartal noemen”, stelt een woordvoerder van Schiphol. Om reizigers voldoende ruimte te kunnen blijven bieden zijn er al enkele projecten, zoals de tijdelijke vertrekhal die nu in gebruik is.

 

 

Bron: ANP/Cobouw/Telegraaf

Lees ook:

Reageer op dit artikel