nieuws

Lezing Jurgen van der Ploeg over grenzen en grensgebieden

Architectuur

Lezing Jurgen van der Ploeg over grenzen en grensgebieden
Tiny Tim. Beeld Hans Peter Föllmi IC4U

Op 5 september geeft Jurgen van der Ploeg (FARO architecten) een lezing in de reeks ‘Lectures in Architecture 2019’ georganiseerd door Architectuurcentrum Rondeel in Deventer.

Grensgebieden en overgangen zijn altijd boeiend maar wie heeft het voor het zeggen op die grens. Dat is niet altijd duidelijk waardoor kansen ontstaan voor goede ideeën . Zo ook daar waar duurzaamheid, energie, infrastructuur, architectuur, stedenbouw en landschap elkaar ontmoeten.

Verplaatsbare woonwijk Texel door FARO

In Haarlem werkt FARO aan een verplaatsbare woonwijk. Beeld Hans Peter Föllmi IC4U

Jurgen van der Ploeg haalt in zijn lezing verschillende grensoverschrijdende plannen aan en deelt de lessen die FARO er uit trok. Zo vertelt hij hoe het is om onder andere autarkisch te wonen in Tiny Tim, over het onderzoek Landschappelijk Wonen, de www.architectuursmaaktest.nl en een verplaatsbare wijk.

Blog – Tiny Tim drager licht wonen

Blog – Tiny Tim drager licht wonen

Jurgen van der Ploeg

Tussen Denemarken en Terschelling hebben Hugo de Clercq en Jurgen van der Ploeg een samenwerking gesmeed. Dat was in 1988, op het achterdek van een zeiljacht, tijdens de nachtelijke wachten. Zij kozen voor de naam FARO: kort, makkelijk en herkenbaar. Van aanvang af heeft Jurgen zich als architect verbreed door zich ook te richten op stedenbouw en research. Hij specialiseert zich in ontwerp en onderzoek op het grensvlak van architectuur, stedenbouw en duurzaamheid.

Grenzen en grensgebieden, donderdag 5 september 2019, 20:30 uur, inloop 20.00 uur. Locatie: Etty Hillesum Lyceum Het Stormink – Storminkstraat 1 – 7418 GH Deventer. Organisatie: Architectuurcentrum Rondeel

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel