nieuws

Jury ARC19 Development Award stelt zich voor

Architectuur

Jury ARC19 Development Award stelt zich voor

De jury van de ARC19 Development Award bestaat naast voorzitter Do Janne Vermeulen uit Remi Versteeg, Lieske van Pelt, Jan Hein Tiedema en Harm Tilman (secretaris). Zij kiezen uit de inzendingen de genomineerden en daarna de winnaar.

De ARC19 Development Award is de prijs voor best ontwikkelde architectuur project van 2018/2019. Het betreft projecten die gezamenlijk worden ingediend door de architect en de ontwikkelaar.

Doel is het bevorderen van de inzet van excellente architectuur in de commerciële projectontwikkeling. De Award wil de tevens de dialoog tussen project ontwikkelaar en architect bevorderen om zo tot een hoogwaardige kwalitatieve gebouwde omgeving na te streven.

Do Janne Vermeulen – voorzitter
architect/directeur en mede-oprichter van Team V Architectuur

Do Janne studeerde aan de Bartlett School of Architecture (University College London). Ze werkte tijdens haar studie bij UNStudio en ANA architecten en studeerde af in 2002. Ze startte haar carrière bij Rick Mather Architects in Londen, waar zij werkte aan het ontwerp voor het Virginia Museum of Fine Art in Richmond, USA. Van 2005 tot juli 2013 werkte ze bij Meyer en Van Schooten Architecten, als project architect en senior architect. Daar was zij, naast andere projecten, verantwoordelijk voor de renovatie van het Ministerie van Financiën, de nieuwe Kromhout Kazerne in Utrecht en het Haga Ziekenhuis in Den Haag.

Bij Team V Architectuur heeft zij als architect/ directeur samen met Jeroen van Schooten de creatieve leiding. Do Janne is onder meer verantwoordelijk voor Y-Towers, een congreshotel en woontoren op Overhoeks in Amsterdam, de renovatie van het Hoofdgebouw Atlas van Technische Universiteit Eindhoven, de houten hybride woontoren HAUT in Amsterdam en studentencomplex Op Dreef in Utrecht. Naast haar werkzaamheden als architect heeft Do Janne les aan de Bartlett School of Architecture in Londen gegeven en heeft zij voor diverse architectuurprijzen gejureerd, waaronder voor de Betonprijs en voor de lokale jury van de RIBA International Prize. Do Janne is voorzitter van BNA Next Step Program voor talentvolle jonge architecten. De eerste helft van 2019 was ze Architect in Residence voor Architectuurcentrum Amsterdam. Sinds januari 2019 is ze lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam.

Remi Versteeg

Remi Versteeg (1983) startte zijn eerste bedrijf al op in 2002 en heeft zich in de jaren daarna als creatief ondernemer verder ontwikkeld. Na het afronden van zijn architectuuropleiding in Delft benaderde hij de ontwerpopgaven op strategische wijze en vanuit verschillende invalshoeken. Met deze aanpak verkent hij ongebaande paden en legt hij nieuwe verbindingen.

Remi Versteeg. Beeld Reinier van der Aart

In 2014 startte Remi samen met Joost Baks, Gijs Baks en Stijn de Weerd het architectenbureau Space Encounters. Samen wonnen ze daarmee onder meer Milan Design Award 2016 en in 2017 het BNA Beste Gebouw van het Jaar in de categorie Stimulerende Omgevingen, de BNA Next Step Award, een International Architecture Award, de ARC Interieur Award 2017 en zijn ze in 2018 door FRAME uitgeroepen tot Emerging Designer of the Year.

Hij gelooft dat de kennis van architecten breder kan worden ingezet dan enkel het ontwerpen van gebouwen. Het is dus niet verrassend dat hij mede verantwoordelijk is voor het opzetten van meerdere bedrijven en initiatieven zoals een meubelcollectie, handelsonderneming, webshop, visualisatiebureau en zelfs een (tijdelijke) bar.

In ontwikkelingen zoekt hij vooral de vernieuwing; zijn er verrassende stappen gezet die tot nieuwe inzichten en uitkomsten hebben geleid die waardevol kunnen zijn voor de toekomst?

Lieske van Pelt

Lieske van Pelt werkt als Asset Manager Retail voor CBRE Global Investors. Ze is verantwoordelijke voor het management en de performance van de Amsterdam portefeuille en de herontwikkeling van drie voormalig V&D gebouwen. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor de Data Intelligence Strategy voor het hele Dutch Retail Platform. In 2015 is Lieske direct vanuit de universiteit gestart bij CBRE Global Investors in het management trainee programma. Zij heeft daar voornamelijk gewerkt aan acquisities en disposities voor het Dutch Residential Fund.

Lieske van Pelt, CBRE. Beeld Michel Porro

Na het traineeship heeft zij 3 jaar gewerkt als Asset Manager voor het Dutch Residential Fund met als portefeuille Amsterdam en NoordNederland. Lieske heeft een MSc. Real Estate & Housing degree behaald op de Technische Universiteit in Delft. Tijdens haar master was ze intern bij Cairn Real Estate. Nu volgt zij nog een studie aan de Henley Business School (onderdeel van Reading University), om nog een MSc. Real Estate Finance & Investments te behalen.

Jan Hein Tiedema – Edge Technologies (OVG)

Jan Hein graduated from the University of Groningen and began his professional career as Consultant at Jones Lang Lasalle. He joined OVG Real Estate in 1995, and in the course of two decades held a number of positons driving growth in the real estate industry. Having a proven executive management track record, Jan Hein served as Commercial Director until December 2014 and has been the driving force behind company’s repositioning.

Jan Hein Tiedema

Years of experience in managerial roles and project development make him a strong and motivated leader to the team. Being a strategic thinker and a natural born leader, he has a clear vision of the future of the real estate industry and the role that the property developer plays in it. Currently, Jan Hein holds the position of EDGE’s Executive Managing Director.

Harm Tilman (secretaris), Hoofdredacteur de Architect

Harm Tilman (1954) is sinds 2002 hoofdredacteur van de Architect, een onafhankelijk en opiniërend vakblad en platform op het gebied van architectuur, stedenbouw, techniek en interieur waarin het ontwerp centraal staat.

Tijdschrift, website en events informeren en inspireren ruimtelijke ontwerpers en plaatsen hun werkzaamheden in een bredere maatschappelijke en culturele context.

Harm Tilman

Harm Tilman

Daarvoor was hij coördinator aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Tilman studeerde in 1984 af aan de TU Delft, was na zijn studie werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper en onderzoeker, gaf lezingen en begeleidde projecten op uiteenlopende onderwijsinstellingen in binnen en buitenland. Tevens is hij auteur van tal van publicaties op het gebied van moderne architectuur en ruimtelijke ordening.

Harm interesseert zich voor de vraag hoe de relevantie en het verdienmodel van de architectuur zijn te verbeteren en een nieuwe generatie architectuur gaat ontstaan. Hij richt zich op onderwerpen als transformatie en duurzaamheid, maar ook woonproducten, het circulaire bouwen, gezondheidsarchitectuur en industrialisatie. Over deze onderwerpen blogt hij iedere maandag en verschijnen maandelijks artikelen van zijn hand.

Heb je vragen?

Neem voor vragen contact op met Harm Tilman, secretaris van de jury, via harmtilman@vakmedianet.nl of via +31 6 222 40 855.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel