nieuws

Hervatting restauratie Notre-Dame uitgesteld

Architectuur

Hervatting restauratie Notre-Dame uitgesteld
De huidige situatie van de Notre-Dame in Parijs. Beeld juni/juli 2019 gemaakt door Afke Laarakker

De restauratie van de Notre-Dame in Parijs wordt op 19 augustus hervat. Het was de bedoeling dat het komende maandag al zou zijn, maar dat is te vroeg gebleken, aldus de autoriteiten in de Franse hoofdstad.

Het herstelwerk aan de beroemde gothische kathedraal, die in april door brand werd getroffen, werd vorige maand stilgelegd. Door de brand smolt het lood uit het dak en de toren. De wind verspreidde de deeltjes overal in de omgeving. Op sommige plaatsen bleek de concentratie lood gevaarlijk hoog, wat gevaar opleverde voor werklieden en omwonenden. Twee scholen moesten de deuren sluiten.

Het lood wordt opgeruimd. Zodra zeker is dat er weer veilig aan de Notre-Dame kan worden gewerkt, wordt de restauratie hervat. Voorlopig staat dat gepland voor de 19e.

Notre-Dame Heartbeat - winnaar publiekverkiezing wederopbouw Notre Dame

Notre-Dame Heartbeat – winnaar publieksverkiezing wederopbouw Notre Dame

De afgelopen periode organiseerde GoArchitect een open ontwerpwedstrijd uit om het architectuurdebat rond de wederopbouw van de kathedraal te stimuleren. Zij bundelden de her en der verschenen ontwerpen voor een publieke stemronde die is gewonnen door Zeyu Cai & Sibei Li met Paris Heartbeat. Meer inzendingen zijn te zien op www.designnotredame.com

Bron: ANP

Lees ook

Reageer op dit artikel