nieuws

Frencken Scholl neemt intrek in rijksmonument De Eiffel

Architectuur

Frencken Scholl neemt intrek in rijksmonument De Eiffel
Eiffelgebouw bedrijfsruimtes

Frencken Scholl architecten is onlangs verhuisd naar het rijksmonument De Eiffel waar tot 2006 de sanitairfabriek Koninklijke Sphinx huisde. Bij de inrichting werden oude elementen als de bakstenen muren en de typische vooroorlogse ruiten van glas in metaal behouden en gecombineerd met strakke elementen en slimme technologie.

Toelichting Frencken Scholl – Bij Frencken Scholl werken in totaal 15 mensen waarvan 8 architecten. ‘Het bureau werkt volgens de visie dat een gebouw meer is dan een aanrijging van ruimtes. Achter elk gebouw steekt een gedachte ten aanzien van het beoogde gebruik, de gewenste uitstraling, de inbedding in de omgeving en de maatschappelijke betekenis en relevantie.’

Bij de inrichting zijn veel duurzame materialen toegepast zoals hout, textiel, glas, metaal en de CO2-neutrale Marmoleum concrete vloeren die de suggestie van een gietvloer wekken.

Frencken Scholl

Het Eiffelgebouw – ook wel De Eiffel genoemd – is een industrieel monument, gelegen aan de Boschstraat in Maastricht. Het ensemble van drie geschakelde fabrieksgebouwen kwam tussen 1928 en 1941 tot stand en maakte tot 2006 deel uit van de sanitairfabriek Koninklijke Sphinx. Het huisvest sinds 2017 onder andere The Student Hotel. Het beeldbepalende gebouw is sinds 1996 een rijksmonument en werd ooit ontworpen  door de architecten G. Knols, G. Verbaet en H. Huyds.

Bron: Frencken Scholl Architect

 

Reageer op dit artikel