nieuws

Architectenselectie Museum Boijmans Van Beuningen

Architectuur

Architectenselectie Museum Boijmans Van Beuningen
Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam door MVRDV. Beeld: Ossip van Duivenbode

Museum Boijmans Van Beuningen en de gemeente Rotterdam hebben KAAN Architecten met Van Hoogevest Architecten, Mecanoo architecten en Samenwerkende architecten DCA – WDJA geselecteerd die de komende maanden hun ideeën verder mogen uitwerken voor de renovatie van het museum.

Een beoordelingscommissie van experts op het gebied van restauratie, renovatie en museale omgevingen heeft aan de hand van selectiecriteria unaniem deze drie architecten/combinaties gekozen. De commissie bestaat uit Rijksbouwmeester Floris Alkemade, architect André van Stigt, voormalig directeur Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed Cees van ’t Veen, directie van Museum Boijmans Van Beuningen en experts van de gemeente Rotterdam.

Monografie Musea

In binnen- en buitenland openen veel nieuwe musea. Aan de hand van vijf actuele projecten bespreken we de toekomst van deze typologie.

Ga naar alle monografieën >

De geselecteerden gaan de komende maanden in gesprek met het museum en de gemeente en komen daarna met een plan, dat dan weer door genoemde commissie wordt beoordeeld. Deze definitieve keuze voor een architect wordt in januari 2020 verwacht.

Het museum is al gesloten, omdat het gebouw niet veilig genoeg is voor mensen en collectie. De collectie blijft intussen zichtbaar in instellingen in binnen- en buitenland en vanaf 2021 in het dan te openen Depot Boijmans Van Beuningen, het publiek toegankelijke kunstdepot naast het museum zelf.

Rotterdam reserveerde 168,5 miljoen voor de grote opknapbeurt van Boijmans.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel