nieuws

Vakantietip: Nordkette Perspektivenweg door Snøhetta

Architectuur

Vakantietip: Nordkette Perspektivenweg door Snøhetta
Beeld Christian Flatcher

Mocht je binnenkort naar Oostenrijk/Tirol op vakantie gaan dan zou de wandelroute ‘Nordkette Perspektivenweg’ boven de stad Innsbruck een tip kunnen zijn. Snøhetta heeft aan de route tien architectonische elementen toegevoegd die dienen als uitkijkpunt over het Inntal en Innsbruck.

De vrijdragende platforms  zijn gemaakt van Cortenstaal en voorzien van een metalen roosterbodem. De andere elementen omvatten een reeks trappen die de helling van de berg volgen en zijn ontworpen om te worden gebruikt als een klein auditorium en een uitkijkpost.

Bergpad-Innsbruck-door-Snohetta-Beelden-Christian-Flatscher-3

Beeld Christian Flatcher

Er zijn ook een aantal simpele Corten-platforms met houten planken en verschillende banken die zijn gebouwd op de zachte glooiing van een heuvel die bekend staat als Big Stone. De constructies zijn gebaseerd op de methoden die worden gebruikt om lawinebarrières, eveneens van Cortenstaal, te bouwen in het Nordkette-gebergte.  Een citaat van de Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein is in elk van de Cortenstructuren gegraveerd.

Bergpad-Innsbruck-door-Snohetta-Beelden-Christian-Flatscher-9

Beeld Christian Flatcher

De kabelbaan die naar de Perspektivenweg leidt vertrekt vanuit de stad Hungerburg, vanaf een kabelbaanstation ontworpen door de in 2016 overleden Zaha Hadid. Hadid ontwierp vier stations op de Hungerburg-kabelbaan, die naar de stad Innsbruck loopt.

 

Lees ook:

 

Foto's

Reageer op dit artikel