nieuws

UArchitects en Arons & Gelauf genomineerd voor Brick Award 2019

Architectuur

UArchitects en Arons & Gelauf genomineerd voor Brick Award 2019
Nominaties Brick Awards 2019. Links: IKC De Geluksvogel. Rechts Pontsteiger. Beeld Jeroen Musch

In de categorie wereldwijd van de Brick Awards 2019 zijn UArchitects en Arons & Gelauf genomineerd. De jaarlijkse Brick Awards belonen de beste voorbeelden van baksteen in de gebouwde omgeving. Dit jaar kwamen in 15 categorieën 350 inzendingen binnen. De prijsuitreiking is op 13 november in Londen.

In de categorie wereldwijd zijn twee Nederlandse bureaus en uit België genomineerd. UArchitects voor IKC de Geluksvogel in Maastricht en Arons & Gelauf voor Pontsteiger in Amsterdam.

IKC de Geluksvogel, Maastricht – UArchitects

Het nieuwe gebouw van IKC de Geluksvogel door UArchitects huisvest een basisschool, bibliotheek, kinderopvang, buitenschoolse opvang en gymzaal. In de energieneutrale school lopen de lokalen over in andere ruimtes. Zo wordt de hele omgeving bij het onderwijs betrokken. De bakstenen gevel verwijst met een onregelmatig patroon naar binaire codes; een representatie van het digitale onderwijs. Het reliëf van de staand gemetselde stenen verrijkt de oppervlakte. Onder de strakke Accoya houten luifels duiden de schuine gevelvlakken op de vrije indeling van de plattegrond. Tegelijk reduceren de knikken de schaal van de buitenruimte. Lees verder>>

Beeld Daan Dijkmeijer / UArchitects

de Architect Monografie Architectuur – Wonen in hoge dichtheid

de Architect Monografie Architectuur – Wonen in hoge dichtheid

Pontsteiger Amsterdam – Arons & Gelauf

In Amsterdam heeft Arons en Gelauff architecten de Pontsteiger gerealiseerd. Als een baken staat het nieuwe woongebouw aan het IJ. Het biedt bewoners spectaculaire uitzichten over de stad en heel Noord-Holland. In het ontwerp ging het bureau uit van een typisch Amsterdams woonblok van vijf à zes verdiepingen. Met deze opvallende vorm heeft het bureau drie verschillende manieren van wonen in één gebouw samengebracht. In de laagbouw zitten de bewoners dicht bij het water en is er contact met de stad. Woningen in de twee torenpoten hebben uitzicht naar meerdere kanten. En de bewoners in de bovenste ‘balk’ ervaren juist de grote schaal met verre panoramazichten over Noord-Holland. Lees verder >>

Pontsteiger in Amsterdam door arons en gelauff architecten, beeld Ossip van Duivenbode

Pontsteiger in Amsterdam door arons en gelauff architecten, beeld Ossip van Duivenbode

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel