nieuws

Update: Standbeeld voor Herman Hertzberger

Architectuur

Afgelopen week is in Apeldoorn een standbeeld onthuld van Herman Hertzberger (87). Het beeld krijgt een tijdelijke plek op het voormalige Centraal Beheer-terrein maar verhuist daarna mogelijk naar een andere tijdelijke plek totdat de herontwikkeling van het complex tot Hertzberger Park is afgerond.

Het Hertzberger Park wordt een mixed use van wonen, werken en recreëren. De architect van het voormalige Centraal Beheer gebouw uit 1972 is betrokken bij de transformatie.  Het complex in het centrum van de Gelderse stad heeft een vloeroppervlakte van circa 45.000 vierkante meter en bestaat uit drie aaneengeschakelde gebouwen met 500 parkeerplaatsen.

AHH transformeert het voormalige kantoor van Centraal Beheer tot Hertzberger Parc (Beeld: AHH)

AHH transformeert het voormalige kantoor van Centraal Beheer tot Hertzberger Park (Beeld: AHH)

 

Het Centraal Beheer-kantorencomplex, ook wel bekend als ‘De Apenrots’, ging in 1972 open. Het gebouw, ontworpen door Herman Hertzberger, gold destijds als een revolutionair ontwerp en was een toonbeeld van innovatie. Het was een van de eerste gebouwen met een open kantoortuinconcept, met veel ruimte voor ontmoeting. Bekijk hier het projectartikel uit 2010.

Luister naar een interview met Herman Herzberger op NPO Radio 1 van dinsdag 9 juli 2019

of bekijk de video over het gebouw in het toenmalige televisieprogramma ‘Van Gewest tot Gewest’.

hertzberger-standbeeld

Lees ook:

Voormalig kantoor Centraal Beheer Achmea wordt Hertzberger Parc

 

Video Herman Hertzberger: Veertig jaar Vredenburg

Reageer op dit artikel