nieuws

Render Ster: Slapen en zwemmen boven de afgrond

Architectuur

Het Turkse architectenbureau Hayri Atak uit Istanboel maakte een passend ontwerp voor een hotel in de Preikestolenklif. Deze wereldberoemde Noorse toeristenattractie steekt ruim 600 meter uit boven de Lysefjord en heeft een fenomenaal uitzicht over de omringende fjorden en bergen.

Het ‘Cliff Concept Boutique Hotel’ van Hayri Atak Architectural Design Studio zorgt ervoor dat je in je hotel niets hoeft te missen van het uitzicht. Voorwaarde voor de komst van het hotel is wel dat het in de rotsen moet worden uitgehakt.

Fjord Hotel door Hayr Atak uit Istanboel

Beeld Hayri Atak

De balkons van de toekomstige hotelkamers steken uit de klif. Om het geheel nog spectaculairder te maken is een transparant zwembad aan het ontwerp toegevoegd dat boven de afgrond lijkt te zweven.

Fjord Hotel door Hayri Atak uit Istanboel

Beeld Hayri Atak

Bekijk ook:

Reageer op dit artikel