nieuws

OMA transformeert voormalig postkantoor Houston tot culturele en commerciële hub

Architectuur

OMA transformeert voormalig postkantoor Houston tot culturele en commerciële hub
Beeld Luxigon

Het historische Barbara Jordan Postkantoor in het centrum van Houston wordt door OMA Partner Jason Long getransformeerd tot een gemengd cultureel en commercieel centrum met de naam POST Houston.

Na de transformatie van het voormalige postkantoor dat door de Amerikaanse overheid van 1936-2015 is gebruikt, gaat plaats bieden aan site-specifieke kunstinstallaties door befaamde kunstenaars, een van ’s werelds grootste dakterrassen en boerderijen, een concertlocatie en vele andere winkel- en kantoorconcepten inclusief restaurants, bars, een internationale markthal en flexibele co-working space.

Post Houston OMA Beeld Luxigon

O Atrium Beeld Luxigon

POST Houston wil de wijken in het noorden van de stad nieuw leven inblazen met een gemengde omgeving waarin kunst, amusement, creatieve werkplekken, restaurants en winkels samenkomen. Het ontwerp van OMA betrekt de stad op meerdere niveaus – van de Bayou en het straatbeeld tot het magazijn en het dak. Het magazijn wordt rijkelijk voorzien van dakramen en atria en krijgt horizontaal nieuwe doorgangen om de verschillende activiteiten te verbinden.

Drie atria uit het bestaande structurele netwerk zullen licht in de diepte van het gebouw brengen. Elk atrium wordt bedekt met een ETFE-daksysteem (het eerste in Houston) en gedefinieerd door unieke monumentale trappen die de verschillende lagen van het gebouw met elkaar verbinden, uitmondend in een uitgestrekt 210.000 m2 dakpark en boerderij. Uitkijkend naar de stad met een nieuwe kijk op de iconische skyline van Houston, benadrukt het ontwerp de geschiedenis van de site terwijl het gebouw tegelijkertijd wordt gericht op een innovatieve toekomst.

OMA Post Houston Beeld Luxigon

Daktuin en dakboerderij Beeld Luxigon

Dakpark

Een van de vele opvallende elementen van POST Houston is Skylawn, het uitgestrekte vijf hectare grote dakpark en de duurzame biologische boerderij, ontworpen door Hoerr Schaudt, de in Chicago gevestigde landschapsarchitecten achter het McGovern Centennial Park in Houston. Als een van de grootste dakenparken en boerderijen ter wereld, biedt Skylawn een 360 graden, onbelemmerd uitzicht op de skyline van de stad in de stad en omvat het meerdere eet- en evenementenlocaties, recreatie en open ruimtes, evenals een podium voor evenementen. De culinaire huurders van het pand kunnen ingrediënten van de boerderij op het dak kopen, zodat ze een ervaring van boven naar beneden kunnen bieden.

Post Houston OMA Luxigon

Z-Atrium Beeld Luxigon

Theaterdistrict

POST Houston bevindt zich op 401 Franklin Street in het historische theaterdistrict van de stad, naast de beroemde Buffalo Bayou, een langzaam bewegende rivier en een hoofdvaarweg die door het centrum stroomt. De toekomstige culturele en commerciële hub is niet alleen bedoeld voor de levendige kunstscène van Houston maar gaat het ook onderdak bieden aan installaties en tentoonstellingen van lokale en internationaal gerenommeerde kunstenaars en evenementen die de diverse gemeenschappen en lokale ondernemers samenbrengen.

Post Houston door OMA Beeld Luxigon

X-atrium Beeld Luxigon

Fase één van het project begon begin september 2018 en zal naar verwachting in de zomer van 2020 worden afgerond.

 

Projectgegevens

Project Transformatie voormalig postkantoor in mix use culturele en commerciële hub
Opdrachtgever Lovett Commercial
Status: onder constructie, verwachte oplevering zomer 2020
Locatie centrum Houston, Texas, USA
Programma 62.000 m2
Publieke ruimte 46.452 m2
Exterieur 15.794 m2
Retail 5.600 m2
Markthal 4.180 m2
Co-working Space 1850 m2
Kantoren 12.000 m2
Hotel 6.500 m2
Venue 7.500 m2
Culturele ruimte 4.200 m2
Daktuin 12.000 m2
Daktuinboerderij 4.645 m2

Ontwerp OMA New York
Uitvoerend partner Jason Long
Project architecten Salome Nikuradze, Yusef Ali Dennis
Team: Daniel Kendra, Chris Yoon, Laylee Salek, Wesley Leforce, Ekaterina Nuzhdina, Simina Marin, Vincent Parlatore, Vincenzo Damato
Executive Architect Powers Brown Architects
Landschapsarchitect Hoerr Schaudt
Aannemer Harvey Builders
Structural engineer: Cardno
MEP DBR Engineering Consultants
Verlichting DotDash
Historisch adviseur MacRostic
Routeplanning MTWTF
Branding and Identity Formation
Renders Luxigon

Lees ook:

Foto's

Reageer op dit artikel