nieuws

Officieuze stemronde ontwerpen Notre-Dame

Architectuur

Op 15 april 2019 ging in Parijs een deel van de Notre-Dame in vlammen op. Een paar uur later was de eeuwenoude kathedraal zijn dak en de karakteristieke torenspits kwijtgeraakt en bleek de rest zwaar beschadigd.

Na het uitschrijven van een prijsvraag voor de wederopbouw van de Notre-Dame door de Franse regering verschenen in de media verschillende ontwerpen en ontstond een verhitte discussie over de voorstellen. GoArchitect speelde hier op in en schreef een open ontwerpwedstrijd uit om dit architectuurdebat te stimuleren. Zij bundelden de her en der verschenen ontwerpen voor een publieke stemronde. Stemmen kan tot 31 juli via www.designnotredame.com

Wij hebben al eerder een deel van de ontwerpen laten zien, maar onderstaande voorstellen wilden we je niet onthouden. De ontwerpen zijn overigens anoniem en alleen voorzien van een nummer en een tekst.

Parijs open ontwerpwedstrijd Notre-Dame

USA

Parijs Notre Dame Open design competitie

Frankrijk

Parijs open ontwerpwedstrijd Notre-Dame

Vietnam

Parijs open ontwerpwedstrijd Notre-Dame

USA

Parijs open ontwerpwedstrijd Notre-Dame

Brazilië

Parijs open ontwerpwedstrijd Notre-Dame

China

Parijs open ontwerpwedstrijd Notre-Dame

Brazilië

Parijs open ontwerpwedstrijd Notre-Dame

Verenigd Koninkrijk

Ontwerpvoorstellen Notre-Dame

USA

Kijk zelf naar de overige ontwerpjuweeltjes op www.designnotredame.com en breng je stem uit.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel