nieuws

Nieuw stadion voor Everton FC

Architectuur

Nieuw stadion voor Everton FC
Beeld via Twitter ©Everton

Everton heeft plannen gepresenteerd voor een nieuw stadion, dat moet verrijzen op de oever van de Mersey-rivier in het noorden van de stad Liverpool. Het ontwerp is van Meis Architects. De Engelse voetbalclub speelt al sinds 1892 op Goodison Park. De thuishaven van de ‘Toffees’ ligt midden in een woonwijk en biedt plaats aan zo’n 40.000 toeschouwers.

Everton presenteerde in een filmpje op de sociale media het voorlopige ontwerp van het nieuwe stadion, een combinatie van steen, staal en glas, geïnspireerd op de historische maritieme en pakhuisgebouwen in de buurt.

Het stadion in het havengebied van Liverpool moet plaats bieden aan 52.000 toeschouwers, met de mogelijkheid tot uitbreiding naar ruim 60.000 plaatsen. Het nieuwe stadion geeft het (semi-vervallen) gebied een financiele impuls van 1 miljard Engelse pond en wordt onderdeel van de ontwikkeling Liverpool Waters.

Supporters mogen nu hun mening geven. Everton gaat een ‘roadshow’ houden om te horen wat de fans van het plan vinden en welke verbeterpunten er zijn. Ze kunnen dat ook online laten weten. Het moet voor het einde van dit jaar leiden tot een definitief ontwerp.

Het is de bedoeling dat Everton in 2023 verhuist van Goodison Park naar de nieuwe thuishaven, die voorlopig de naam draagt van het dok waarin het moet verrijzen: Bramley-Moore.

Reageer op dit artikel