nieuws

Inzenden voor RIBA International Awards 2020

Architectuur

Inzenden voor RIBA International Awards 2020
Bosco Verticale van Stefano Boeri behoorde tot een van de genomineerden in 2018

Het Royal Institute of British Architects (RIBA) heeft vandaag de derde editie van de RIBA International Award 2020, de prijs voor architectuurprojecten buiten het Verenigd Koninkrijk) voor inzending geopend. De deadline is 31 oktober 2019.

In aanmerking voor de Awards komen 20 gebouwen die een voorbeeld zijn van ontwerpinnovatie, duurzame technologieën hebben omarmd en een zinvolle sociale impact leveren. Voorzitter van de jury is de Franse architect en stedenbouwkundige Odile Decq. Ook aankomende architecten met tien jaar werkervaring kunnen inzenden.

De prijs is in 2016 toegekend aan Grafton Architects voor hun universiteitsgebouw, UTEC (Universidad de Ingeniería y Tecnología) in Lima, Peru. In 2018 ging de prijs naar Aleph Zero en Rosenbaum, voor hun inspirerende nieuwe schoolcomplex Children Village op de rand van het Amazone-regenwoud in het noorden van Brazilië.

De winnaars van de RIBA International Prize worden in november 2020 bekendgemaakt.

Meer informatie

Lees ook:

Reageer op dit artikel