nieuws

Inschrijving Betonprijs 2019 geopend

Architectuur

Inschrijving Betonprijs 2019 geopend
Villa K6 door V8 Architects won in 2017 de betonprijs in de categorie Woningbouw. Beeld Ossip van Duivenbode

Op woensdag 13 november vindt de uitreiking van de tweejaarlijkse Betonprijs plaats. Vanaf heden kan iedereen, tot 2 september aanstaande, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en/of inspirerende projecten voor deze prijs in de betonsector indienen.

Inschrijven voor deze 21ste editie kan in zes categorieën: Civiele Bouwwerken, Woningbouw, Utiliteitsbouw, Bestaande Bouw, Grensverleggend en Circulair (nieuw). Elk project dingt verder automatisch mee voor de Toekomstprijs. Studenten stemmen daarbij op hun favoriete project onder de genomineerden.

Jury

De jury bestaat uit professionals uit de gehele bouwsector, namelijk juryvoorzitter Henri van der Kamp (Van Gelder Groep), Ronel Dielissen (Mebin), Reinald Top (Zwarts & Jansma Architects), Marten Klein (Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam), Aad van der Horst (TU Delft), Alfons van Woensel (Struyk Verwo Infra), Rudi Roijakkers (ABT) en Dick van Klaveren (Rijkswaterstaat). De jury zoekt projecten die breder schaalbaar zijn in de Nederlandse context om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergroten. Op deze manier levert het project een wezenlijke bijdrage leveren aan de Nederlandse betonexpertise.

Winnaars 2017

De winnaars van de vorige editie in 2017 waren: Catharinabrug, Leiden door Dp6 (categorie Bruggen & Viaducten); Hoogwatergeul Veessen – Wapenveld (categorie Natte waterbouw); Villa K6 door V8 architects (categorie Woningbouw); ’s-Werelds grootste fietsenstalling, Utrecht door Ector Hoogstad Architecten (categorie Utiliteitsbouw); Parkeergarage Lammermarkt, Leiden door JHK Architecten (categorie Uitvoering); Ultraslanke hybride trap hoofdkantoor ABT, Velp door JHK Architecten (categorie Betontechnologie); Renovatie Velsertunnel, Velsen-Zuid (categorie Restauratie/reparatie) en Tafelbrug Zuid- en Noordhorn (categorie Constructief ontwerp). Een eervolle vermelding was toegekend aan de Dafne Schippersbrug te Utrecht door NEXT Architects

Projecten kunnen tot maandag 2 september worden ingediend. Meer informatie. 

Lees ook:

Winnaars betonprijs 2017 bekend

ARC18: Villa K6 – V8 architects

Reageer op dit artikel