nieuws

In beeld: Park Paviljoen De Hoge Veluwe door De Zwarte Hond en Monadnock

Architectuur

In beeld: Park Paviljoen De Hoge Veluwe door De Zwarte Hond en Monadnock
Onlangs geopend: Park Paviljoen Het Nationale Park De Hoge Veluwe door De Zwarte Hond en Monadnock. Beeld Stijn Bollaert

Door Marieke Giele – De Zwarte Hond en Monadnock hebben voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe een Park Paviljoen ontworpen. De redactie van de Architect bezocht samen met de architecten het nieuwe gebouw en maakte een korte video-impressie.

Park Paviljoen Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het Park. De Zwarte Hond en Monadnock hebben een markant oriëntatiepunt midden in het bos gerealiseerd dat een vanzelfsprekend onderdeel vormt van het landschap en de parkervaring. Het hele gebouw reflecteert de directe verbondenheid met de omringende natuur van De Hoge Veluwe.


Beeld Marieke Giele

Het Park Paviljoen ligt op een open plek in het hart van het park en doet denken aan een landhuis. Bij benadering vanaf de kopse zijde is het silhouet van het gebouw – de herkenbare dubbele kap – al van veraf tussen de bomen door te zien. Daarachter ontwikkelt het gebouw zich tot een bijzondere gebogen vorm, met een meer intieme schaal.

In het paviljoen zijn een restaurant, een parkwinkel en educatie- en ontvangstruimten gehuisvest. In de langgerekte en gebogen centrale ruimte – met op koude dagen aan het eind een knapperend haardvuur – kan de bezoeker zich verwonderen over de lichtprojecties op het gewelfde plafond.

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel