nieuws

Dick de Gunst naar DP6 architectuurstudio

Architectuur

Dick de Gunst naar DP6 architectuurstudio
Dick de Gunst

Dick de Gunst vertrekt na 25 jaar bij Hans van Heeswijk architecten. Vanaf september zal hij zijn werkzaamheden voortzetten als architect-directeur bij DP6 architectuurstudio in Delft. Samen met Richelle de Jong en Dardo Mantel zal hij mede vorm gaan geven aan het bureau. Oprichters Chris de Weijer en Robert Alewijnse treden terug uit de directie van DP6.

Dick de Gunst (1969) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en ging na zijn afstuderen in 1994 direct aan de slag bij Hans van Heeswijk architecten. Hij was bijna 25 jaar werkzaam bij het bureau, waarvan sinds 2003 in de functie van architect-mededirecteur.

De Gunst was betrokken bij beeldbepalende projecten zoals de Hermitage Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag en het gemeentehuis van Lansingerland. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor verschillende woningbouwrenovaties, waarvan De Boel in Amsterdam de laatste is.

Nieuwe directie DP6

Vanaf 1 september gaat Dick de Gunst aan de slag als architect-directeur bij DP6 architectuurstudio in Delft. Samen met Richelle de Jong en Dardo Mantel zal hij mede vorm gaan geven aan het bureau. Oprichters Chris de Weijer en Robert Alewijnse treden terug uit de directie en blijven werkzaam in het bureau als projectarchitect-partner.

DP6 laat weten verheugd te zijn over de komst van De Gunst: “Met zijn brede kennis en ervaring, zijn ambitie en gevoel voor detail zal Dick ons bureau verrijken. Onze architectuur en kennis vullen elkaar aan en versterken elkaar. De directiewijziging is een logische stap in het 20-jarig bestaan van het bureau en wij kijken vol vertrouwen en plezier naar de toekomst.”

Nieuwe directie DP6 architectuurstudio: Dardo Mantel, Richelle de Jong en Dick de Gunst

Nieuwe directie DP6 architectuurstudio: Dardo Mantel, Richelle de Jong en Dick de Gunst

DP6 architectuurstudio

DP6 architectuurstudio is in 1999 opgericht door Chris de Weijer en Robert Alewijnse. Richelle de Jong is sinds 2010 de derde partner en in 2017 is Dardo Mantel toegetreden als zakelijk-technisch directeur.

Het bureau is onder andere bekend van diverse scholen, waarvan de meest recente Basisschool Pacelli in Leiden is. Ook werkt het bureau aan publieke gebouwen zoals het Focus Filmtheater in Arnhem. Daarnaast richt DP6 architectuurstudio zich net als Hans van Heeswijk architecten op woningbouwtransformaties. Zo werkte het bureau aan de herbestemming van de TU-faculteit Kanaalweg in Delft.

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel