nieuws

Bolletjes Daan Roosegaarde getemd

Architectuur

Bolletjes Daan Roosegaarde getemd
De lichtgevende bolletjes in de tentoonstelling ‘Daan Roosegaarde – Presence’ in het Groninger Museum. Beeld Studio Roosegaarde

Het Groninger Museum heeft de hoofdzaal van de tentoonstelling ‘Daan Roosegaarde – Presence’ tijdelijk afgesloten. De lichtgevende bolletjes van een van de installaties blijken niet te temmen.

Sinds de expositie ruim een week geleden opende, storten bezoekers van alle leeftijden zich vol overgave in de dikke laag oplichtende korreltjes die Roosegaarde in de middenzaal heeft laten aanbrengen. Precies zoals de kunstenaar het had bedacht, maar dan net even iets enthousiaster, zo schreef het Dagblad van het Noorden op haar website.

Kleren vol klevende bolletjes

Museumgasten kwamen met kleren vol klevende bolletjes de zaal uit en sleepten ze overal mee naartoe. ‘Het lag door het hele museum en zelfs erbuiten’, zei directeur Andreas Blühm. De piepschuimkorreltjes zijn volgens hem weliswaar gemaakt van biologisch afbreekbaar zetmeel, ‘maar dit wilde je niet’. Studio Roosegaarde heeft tijdens de sluitingsdag van het museum de problemen opgelost waarna de zaal vanaf dinsdag weer open is gegaan voor het publiek.

 

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel