nieuws

Yvonne Franquinet stopt als directeur Architectuurcentrum Amsterdam

Architectuur

Yvonne Franquinet stopt als directeur Architectuurcentrum Amsterdam

Per half augustus vertrekt directeur Yvonne Franquinet bij Architectuurcentrum Amsterdam. Ze wordt Secretaris Beeldend, Erfgoed en Film bij het Amsterdamse Fonds voor de Kunst (AFK).

Franquinet (1966) volgde in 2013 de oprichter van ARCAM Maarten Cloos op. Het lokale architectuurcentrum organiseert onder andere tentoonstellingen en reikt een jaarlijkse architectuurprijs uit.

Franquinet studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Ze werkte als dramaturg bij verschillende gezelschappen. Later legde ze zich meer toe op kunst in de publieke ruimte. Ze werkte bij Dogtroep en bij Oerol. Van 2003 tot 2010 was ze directeur/ artistiek leider van Huis en Festival a/d Werf, een instelling met een podium, een festival en een productiehuis voor jonge vormgevers, architecten en theatermakers. In 2010 werd Yvonne Franquinet directeur/ artistiek leider van Kunstenfestival Grenswerk in Enschede, een festival voor muziek, beeldende kunst en architectuur.

Franquinet vertelt: “Na 16 jaar directeurschap bij verschillende organisaties is het voor mij tijd om mijn ervaring in te zetten om anderen in het culturele veld te ondersteunen. Ik kijk ernaar uit om bij het AFK voor cultuur in bredere zin te gaan werken.”

Reageer op dit artikel