nieuws

WaterLily van HofmanDujardin transformeert Ringpark gebouw tot Amsterdams icoon

Architectuur

WaterLily van HofmanDujardin transformeert Ringpark gebouw tot Amsterdams icoon
Beeld HofmanDujardin / PixelPool

Als invulling voor het Ringpark gebouw in het Rembrandtpark in Amsterdam presenteerde HofmanDujardin tijdens de vastgoedbeurs Provada het ontwerp van de mixed use woontoren WaterLily. In het ontwerp wordt het groen doorgetrokken in een zachte, expressieve gevel waarmee ‘het voormalige kantoorgebouw kan uitgroeien tot een icoon’.

Toelichting HofmanDujardin: Het Ringpark gebouw verdient meer ambitie nu transformatie op de agenda staat. Juist op deze plek aan de Ring kan sterke verdichting nieuw leven blazen in een verloren stukje stad. WaterLily transformeert het kantoorgebouw tot woontoren met een mix aan appartementen voor verschillende doelgroepen met winkels en horeca op de eerste verdiepingen en een uniek rooftop restaurant dat uitkijkt over de stad. Door de dichtheid kan diversiteit in het programma ontstaan.

HofmanDujardin Waterlily Ringpark Amsterdam

Beeld HofmanDujardin / PixelPool

“Door het creëren van iconen buiten het centrum wordt de druk op de stad beter verdeeld. Wij kunnen dit gebouw een uitdagende publieke bestemming geven en tegelijk veel woningen realiseren”, zo stelt Partner architect Michiel Hofman. “Aan het Rembrandtpark is ruimte om de lucht in te gaan. Door de zachte vormen en groene balkons sluit de toren aan op de omgeving en halen wij het park de woningen binnen.”

Lees ook:

Reageer op dit artikel