nieuws

Vogelbescherming lanceert Award Natuurinclusief bouwen

Architectuur

Vogelbescherming lanceert Award Natuurinclusief bouwen

Vogelbescherming reikt dit jaar samen met Zoogdiervereniging de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019 uit. De uitschrijvers gaan op zoek naar de goede voorbeelden van natuurinclusieve bouw-, verbouw- en renovatieprojecten van Nederland. De prijs gaat naar het project dat het meest heeft bijgedragen aan de leefomgeving voor vogels en vleermuizen.

Steeds meer aannemers, architecten en woningbouwverenigingen zijn bewust bezig met natuurinclusief bouwen. Een groene, natuurvriendelijke omgeving is niet alleen goed voor vogels en vleermuizen, ook bewoners voelen zich een stuk prettiger in het groen. Daarom zijn er steeds meer projecten waarbij bijvoorbeeld gierzwaluwstenen in huizen worden ingebouwd, al vanaf de tekentafel wordt nagedacht over ‘goed groen’ of waar naast woonruimte voor mensen ook woonruimte voor vleermuizen wordt gerealiseerd. Hoog tijd dus voor een Award voor het meest natuurinclusieve project!

Vanaf nu kan iedereen de mooiste voorbeelden inzenden. Daarbij is het belangrijk dat het project daadwerkelijk een impuls heeft gegeven aan de leefomgeving van vogels of vleermuizen en dat het project gerealiseerd is. De exacte voorwaarden zijn te vinden in het aanmeldformulier.

Inzenden kan tot 27 september, de prijsuitreiking vindt eind dit jaar plaats. Vogelbescherming Nederland wil met deze Award laten zien dat natuurinclusief bouwen steeds meer het nieuwe normaal wordt en niet ingewikkeld hoeft te zijn. Tevens is de Award een erkenning voor de bouwers, architecten en woningbouwverenigingen die bewust met een groene leefomgeving bezig zijn.

De winnaar wordt eind dit jaar bekend gemaakt.

Lees ook:

Reageer op dit artikel