nieuws

Uitslag tender Fokkerhaven Binckhorst Den Haag

Architectuur

Uitslag tender Fokkerhaven Binckhorst Den Haag
Beeld jvantspijker & partners

De gemeente Den Haag gunt de ontwikkeling en realisatie van het eerste woon- en werkgebouw aan de Fokkerhaven in de Binckhorst aan TBI-onderneming ERA Contour. Samen met architectenbureau jvantspijker & partners en DS Landschapsarchitecten bedachten zij het concept Linck.

In Linck komen circa 66 woningen voor verschillende doelgroepen en een commerciële plint. Centraal in het gebouw zorgt het opvallende groene atrium voor verbinding tussen wonen, werken en bezoekers. Die verbinding wordt ook gecreëerd in de zogenoemde ‘tuinpockets’: ontmoetingsruimten tussen de woningen, op verschillende lagen in het gebouw. Maar liefst driekwart van de buitenruimte is ingericht als tuin. Door ook een deel van de gevels te laten begroeien en daar ruimte te creëren voor nestelgelegenheden, wordt biodiversiteit gestimuleerd. Daarnaast maakt die beplanting het gebouw meer klimaatadaptief, samen met het waterbergingssysteem zorgt het ervoor dat het gebouw bestand is tegen grote piekbuien.

Linck in de Binckhorst. Beeld WAX

Beeld WAX

Naar verwachting start in het voorjaar van 2020 de verkoop, waarna de eerste woningen in de zomer van 2023 worden opgeleverd. Linck is ontwikkeld door ERA Contour, jvantspijker & partners en DS Landschapsarchitecten, in samenwerking met Metropolder Company, W/E Adviseurs, IMd, Skonk en Thuismakers Collectief. Meer informatie>>

Lees meer:

 

Foto's

Reageer op dit artikel