nieuws

Noordelijk architectencollectief aan de slag in Gronings aardbevingsdorp

Architectuur

Noordelijk architectencollectief aan de slag in Gronings aardbevingsdorp
Voorstel collectief dorpsbeeld Meerweg, Overschild

Het noordelijke architectencollectief De Toeverlaat heeft de aanbesteding gewonnen om de bewoners van het door aardbevingen getroffen dorp Overschild bij te staan.

De bewoners staan centraal. De Toeverlaat inventariseert hun wensen en ideeën, schetst de mogelijke perspectieven en maakt deze inzichtelijk. Tegelijkertijd worden de gemeenschappelijke thema’s in kaart gebracht om in groepen de krachten te bundelen. Bijvoorbeeld over duurzaamheid, hergebruik van materialen, keuze voor gezamenlijke aannemer of ontwerper of aardbevingsbestendig bouwen in typisch Gronings metselwerk.

BNA is voorstander van een bewonersgerichte aanpak met aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit en heeft eerder al een witboek van aardbevingsveilige gebouwen uitgebracht en een architectenpool gepresenteerd. De Toeverlaat komt hieruit voort en bestaat uit tien partners van noordelijke architectenbureaus.

Aan de begeleiding van de bewoners van Overschild werken de volgende zes architecten: Rob Hendriks (DAAD Architecten), Paul van Bussel (De Unie architecten), Tjalling Zondag (Zofa), Allart Vogelzang (Vector-i architecten), Arnold Venema (VDP Architecten) en Jochem Koster (Specht architecten).

Bron: BNA.nl

Lees ook:

Reageer op dit artikel