nieuws

Inschrijven voor Internationale Lafarge Holcim Awards voor duurzaam bouwen

Architectuur

Inschrijven voor Internationale Lafarge Holcim Awards voor duurzaam bouwen
Courtesy of Lafarge HolcimFoundation

Tot 25 februari 2020 kun je je inschrijven voor de internationale prijsvraag voor duurzaam bouwen van LafargeHolcim. De prijsvraag zoekt hiervoor projecten van professionals en van aanstormend talent waarin duurzaamheid de hoofdrol speelt.

Inzendingen voor de Awards omvatten duurzame bouwprojecten in een vergevorderd ontwerpstadium, met een hoge waarschijnlijkheid van realisatie. De constructie/fabricage mag niet zijn begonnen vóór 1 januari 2019. De categorie Next Generation Awards zoekt visionaire ontwerpconcepten en gewaagde ideeën in een voorbereidend stadium van ontwerp en/ofonderzoekswerkzaamheden. Om aan deze categorie deel te nemen, mogen de inzenders niet ouder zijn dan 30 jaar.

De jury uit vijf internationale regio’s beoordelen de inzending op innovatie, verplaatsbaarheid, ethiek, hulpbronnen en milieuprestaties, economische levensvatbaarheid en compatibiliteit. De competitie bevordert circulair denken en de vermindering van CO2 uitstoot in alle disciplines. Het zoekt naar die projecten waarin de uitdaging van de de huidige problematiek van toenemende verstedelijking wordt aangegaan.

Meer informatie

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel