nieuws

de Architect juni 2019 is verschenen

Architectuur

de Architect juni 2019 is verschenen

Het thema van het juninummer van de Architect is Architectuur in Hout. Door grondstoffenuitputting en klimaatverandering staan biobased bouwen en circulair functioneren hoog op de agenda. Bouwen in hout komt als geroepen.

GIF_juninummer 2019

Binnen het thema ook een een artikel over HAUT in Amsterdam. Do Janne Vermeulen van Team V Architectuur ontwierp in Amsterdam een woongebouw van hout met een betonnen kern.

Architectuur – Pontsteiger in Amsterdam door Arons en Gelauff Architecten

Een nieuw baken aan het IJ biedt adembenemende uitzichten aan de bewoners en biedt tevens een kwalitatieve verblijfsruimte aan het water voor passanten.

Pontsteiger in Amsterdam door arons en gelauff architecten, beeld Ossip van Duivenbode

Pontsteiger in Amsterdam door arons en gelauff architecten, beeld Ossip van Duivenbode

Stedenbouw – Biblioteca degli Alberi in Milaan (IT) door Inside Outside / Petra Blaisse

De Biblioteca degli Alberi, ofwel Bibliotheek van de Bomen, vormt een nieuw type stadspark en landschap in Milaan. Aan dit park ging een lange zoektocht vooraf, die startte met de prijsvraag uit 2003 en werd afgerond met de oplevering in 2018. Resultaat is een moderne versie van de klassieke tuin, met privacy en plekken om in de schaduw te zitten.

Biblioteca degli Alberi Beeld Andrea Cherchi

Interieur – Royal Opera House in Londen (GB) door Stanton Williams en Studio Linse

Operahuizen staat niet direct bekend om hun openheid, eerder als gesloten bastions voor de elite. Maar, om een jongere generatie aan te spreken is verandering nodig. Onder het motto ‘open up’ zijn entrees, foyers en de kleine zaal van het Royal Opera House in Londen vernieuwd. Paul Linse vertelt dat de opera moet concurreren met plekken waar je bij wijze van spreken met je schoenen op de bank mag zitten.

Royal Opera House London - Stanton Williams, Studio Linse. beeld Luke Hayes

Royal Opera House London – Stanton Williams, Studio Linse. beeld Luke Hayes

Foto-essay – Brugbediencentrale in Heerhugowaard door Gertrud Topper

In opdracht van de provincie Noord-Holland ontwierpen architect Gertrud Topper en projectleider Erwin Spuybroek op een bedrijventerrein in Heerhugowaarder een 24-uur brugbediencentrale, in combinatie met een Steunpunt voor Wegonderhoud.

Start-up – Studio Ossidiana

Eind vorig jaar won Alessandra Covini de Prix de Rome Architectuur 2018. De jury had veel waardering voor de manier waarop zij vanuit de derde dimensie architectuur onderzoekt. Nu werkt Covini samen met Giovanni Bellotti aan volledige serie van architectonische elementen.

Verder in het nummer:

– Scope met recensies, columns, gebouwen en gebeurtenissen in het vak
– Product
– Landmark – Koninklijke bibliotheek in Den Haag door Arie Hagoort

Lees deze (en meer) artikelen in het juninummer van de Architect. Bestel hem hier>>

Reageer op dit artikel