nieuws

Dag van de Jonge Ontwerper

Architectuur

Dag van de Jonge Ontwerper

Arcam organiseert vrijdag 21 juni de Dag van de Jonge Ontwerper. Opdrachtgevers en jonge ontwerpers kunnen tijdens het evenement met elkaar in contact komen waarmee de nieuwe generatie (landschaps-)architecten en stedenbouwers hun kwaliteiten kunnen laten zien.

De Dag van de Jonge Ontwerper (DJO) bestaat uit een besloten programma en een publiek evenement. In het besloten gedeelte werken de ontwerpers samen met de professionals aan reële casussen ingebracht door o.a. AM, BPD, Ymere, Wonam, G&S Vastgoed en de Alliantie.

Beeld: Dik Nicolai

Floris Alkemade. Beeld: Dik Nicolai

Programma publieke bijeenkomst

15.30 uur: Inloop
16.15 uur: Start programma. Welkomstwoord door Yvonne Franquinet, directeur Architectuurcentrum Amsterdam
16.20 uur: Lezing van Rijksbouwmeester Floris Alkemade
Hoe kunnen de grote maatschappelijke vraagstukken van nu de sleutel zijn voor welkome structurele verbeteringen in de toekomst? En hoe kan optimisme en verlangen een krachtige motor zijn voor verandering? Rijksbouwmeester Floris Alkemade spreekt over het inzetten van ontwerpkracht voor het creëren van maatschappelijke meerwaarde tijdens de Dag van de Jonge Ontwerper.
16.50 uur: Presentatie van de drie beste pitches van de Dag van de Jonge Ontwerper, waarna Floris Alkemade reageert op de pitches
17.10 uur: bezichtiging tentoonstelling Archiprix Nederland 2019 en Archiprix International Santiago Chile 2019 (te bezoeken van 18 t/m 23 juni)
17.30 uur tot 19.00 uur: feestelijke borrel in Bierwerf Homeland, te bereiken binnendoor via de Studio van NEMO

De Dag van de Jonge Ontwerper, Op het Marineterrein Amsterdam: NEMO Studio, Pension Homeland, Brouwerij Homeland en TV Academy/Academy Pictures, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027 A, 1018 JA Amsterdam. Iedereen is welkom, geen RSVP of tickets.

Dit jaarlijks terugkerend evenement is opgezet voor de ontwerpers van PEP (Professional Experience Programme), genomineerden voor de Archiprix, deelnemers van Young Innovators en geselecteerden van de BNA Next Step.  De Dag van de Jonge Ontwerper wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam, Archiprix en PEP en in samenwerking met Young Innovators, BNA Next Step en NEMO Science Museum.

Meer informatie

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel