nieuws

Bjarke Ingels (BIG) over het vormgeven van de toekomst

Architectuur

Bjarke Ingels (BIG) over het vormgeven van de toekomst
TED Talk Bjarke Ingels

Bjarke Ingels gelooft dat architectuur onze toekomst vormgeeft. In deze video neemt de Deense architect je mee in zijn ideeën over deze toekomst. Van drijvende steden tot een kunstgalerie onder de brug.

Bjarke Ingels legt uit dat ‘formgivning’, het Deense woord voor ‘design’, verwijst naar het vormgeven van de toekomst. Als we als mensen goed met elkaar samenwerken, kunnen we daadwerkelijk grote veranderingen bewerkstelligen. Daarmee is architectuur een belangrijke stap in het vormgeven van de toekomst.

Ingels zoekt in zijn ontwerpen naar nieuwe vormen van architectuur. Zo daagt het LEGO House in Billund bezoekers uit om hun eigen wereld vorm te geven. Precies zoals het kinderspeelgoed dat doet en voor Ingels een is dat een perfecte voorbeeld van ‘formgivning’.

Benieuwd naar de andere ideeën van Bjarke Ingels? Bekijk dan zijn TED Talk.

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel