nieuws

Ontwerpwedstrijd circulariteit

Architectuur

Ontwerpwedstrijd circulariteit

Ter gelegenheid van het 25e lustrum van studievereniging Stylos en de toevoeging van een nieuw bouwdeel aan het cepezed-complex in Delft hebben beide partijen een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Het nieuwe cepezed-gebouw langs de Nieuwelaan is bestemd voor verschillende huurders in de creatieve industrie en vormt een moderne toevoeging aan de historische TU-labs op het cepezed-terrein. Het ontwerp heeft een modulaire opzet en komt het tot stand met industrieel geprefabriceerde componenten die op de bouwplaats droog geassembleerd worden. Daarmee is het in de toekomst ook eenvoudig weer te demonteren en zijn de onderdelen eenvoudig herbruik- of recyclebaar. Omdat het gebouw het vierde op het cepezed-terrein is en bovendien dus demontabel, heeft het als naam ‘Bouwdeel D(emontabel)’.

Ontwerpwedstrijd Bouwdeel D cepezed terrein Delft

Circulariteit

De ontwerpwedstrijd vraagt de deelnemers om een herinterpretatie van het ontwerp die zoveel mogelijk is gericht op een nog verdergaande circulariteit. De gevel is daarbij speerpunt. Deelnemers krijgen op 7 mei eerst een inspiratieworkshop op het kantoor van cepezed, waarin onder meer circulaire projecten van het bureau zoals de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam, The Green House in Utrecht en Bouwdeel D zelf aan bod komen. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de bouwplaats. Op 20 juni exposeren de deelnemers hun herontwerpen.

Meer informatie over de ontwerpwedstrijd en aanmelding is te lezen op de website van Stylos.

Reageer op dit artikel