nieuws

IM Pei op 102-jarige leeftijd overleden

Architectuur

IM Pei op 102-jarige leeftijd overleden

De Chinees-Amerikaans architect Ieoh Ming Pei is op 102-jarige leeftijd overleden. Pei, de bedenker van onder meer de glazen piramides op de binnenplaats van het Louvre in Parijs, overleed donderdag, zegt zijn zoon tegen The New York Times.

I.M. Pei, zoals hij bekendstond, was een van de toonaangevende architecten van de vorige eeuw. Op zijn cv staan tal van prestigieuze projecten, waaronder het Museé d’Art Moderne Grand-Duc Jean in Luxemburg, de John F. Kennedy Library in Boston en de Bank of China Tower in Hongkong.

Bank of China Tower door IM Pei. Beeld Shutterstock

Bank of China Tower door IM Pei. Beeld Shutterstock

Pei won in 1983 de Pritzker Prize, de belangrijkste architectuurprijs ter wereld. De in China geboren architect, verliet zijn thuisland in 1935 en verhuisde naar Amerika, waar hij architectuur ging studeren aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Harvard.

ANP

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel