nieuws

De Drukkerij in Rotterdam krijgt vorm

Architectuur

De Drukkerij in Rotterdam krijgt vorm
Beeld: zesxzes, Den Haag

Op de plek van een voormalige drukkerij in Het Lage Land in Rotterdam wordt eind dit jaar gestart met het gelijknamige gebouw De Drukkerij. Het ontwerp is van Juli Ontwerp en gaat bestaan uit 83 huurappartementen.

Het gebouw krijgt 14 lagen met helder metselwerk en veel glas. De parkeergarage wordt aan een kant afgezoomd met BeBo’s (Beneden-Boven-woningen). Hierdoor wordt de parkeergarage aan de meest publieke kant uit het zicht gehouden.

Beeld zesxzes, Den Haag

Het woongebouw is opgedeeld in een plint, tussenstuk en een bekroning. Op maaiveld en in de Kroon krijgt het metselwerk een verbijzondering, de metselwerk lagen worden om en om 2cm verspringend uitgevoerd. Hiermee wordt op een subtiele manier een geleding in de hoofdvorm aangebracht.

Feloxx De Drukkerij Rotterdam

Axometrie. Beeld Felixx Landscape Architects & Planners

De Drukkerij krijgt een leefdek voor de bewoners. Felixx Landscape Architects & Planners is gevraagd hiervoor een ontwerp te maken. Het groendak draagt bij aan een positief stedelijk klimaat en een hogere waterbergingscapaciteit. Het water laat  planten en struiken groeien,verschillende plantensoorten zullen het water absorberen en laten verdampen door de bladeren. Dit resulteert in aangename temperaturen op het dak. Het gevarieerde groen zal op zijn beurt ruimte bieden voor nestelen, voeding en onderdak voor vogels, vlinders en andere insecten.

De Drukkerij Rotterdam Felixx Landscape

Beeld Felixx Landscape Architects & Planners

Reageer op dit artikel