nieuws

Bouwstart Zeezicht in Scheveningen door Klunder Architecten

Architectuur

Bouwstart Zeezicht in Scheveningen door Klunder Architecten

In Scheveningen is gestart met de bouw van Zeezicht. Een gebouw van 45 appartementen op de grens van zee, stad en haven. Het ontwerp is van Klunder Architecten.

‘De vorm van het gebouw is geïnspireerd op het grootzeil en de beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht’, zo schrijft het persbericht. De bijzondere gevel voorziet de toekomstige bewoners van een ruim balkon en een fantastisch uitzicht over de zee, de duinen, de haven en de stad. Alle woningen worden aangesloten op een warmte-koude opslag. Parkeren gebeurt uit het zicht onder de grond. Het dak van de parkeergarage wordt bedekt met een duinlandschap. De begane grond gaat bestaan uit commerciële ruimten.

Zeezicht-Scheveningen Klunder architecten

Zeezicht verrijst op de rand van het voormalige Norfolk terrein. Dit gebied is volop in ontwikkeling tot een stedelijke plek met het strand en de haven om de hoek. Een mix van bedrijvigheid, horeca en wonen moet het gebied de komende jaren tot een aantrekkelijk woon-werkgebied maken.

Zeezicht is door Stebru ontwikkeld in samenwerking met Catella, de gemeente Den Haag, Klunder Architecten, Constructie Adviesbureau S3, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Mees Ruimte en Milieu en Spindler Installatietechniek. Stebru verzorgt de realisatie.

Lees ook:

 

 

 

Reageer op dit artikel