nieuws

Verbouwing Estadio Bernabéu kost 500 miljoen

Architectuur

Verbouwing Estadio Bernabéu kost 500 miljoen

Nu FC Barcelona het stadion gaat uitbreiden, Atletico Madrid een nieuw stadion heeft kan Real Madrid niet achterblijven. De plannen waren er al in 2012, maar nu pas heeft ‘De Koninklijke’ toestemming om Santiago Bernabéu te verbouwen voor circa 500 miljoen euro. Het ontwerp is van GMP architekten in samenwerking met de Spaanse bureaus L35 and Ribas & Ribas arquitectes.

De voetbalclub heeft wel een aantal concessies moeten doen om goedkeuring te krijgen. De club wilde eigenlijk ook een hotel in het stadion bouwen, waardoor bezoekers de mogelijkheid kregen de wedstrijd vanuit de hotelkamer te zien.

RealMadrid_Estadio Bernabeu

Een LED-systeem toont op de gevel legendarische beelden uit de geschiedenis van de club

Na de oplevering wordt het stadion het derde grootste stadion ter wereld en krijgt het een dak dat (in 15 minuten) gesloten kan worden. De werkzaamheden moeten eind 2022 klaar zijn. Real Madrid blijft gedurende de verbouwing in het eigen stadion spelen.

De capaciteit blijft met circa 81.000 bezoekers vrijwel hetzelfde. Grootste aanwinsten zijn een uitschuifbaar dak, een 360 gradenbeeldscherm, een dakterras en tal van winkels en uitgaansgelegenheden.

Lees ook:

Reageer op dit artikel