nieuws

The Tulip Londen door Foster + Partners wordt daadwerkelijk gebouwd

Architectuur

The Tulip Londen door Foster + Partners wordt daadwerkelijk gebouwd

Londen heeft het ontwerp van de controversiële Tulip-toren van Foster + Partners goedgekeurd ondanks de aanzienlijke bezwaren uit de hoek van erfgoedbewakers. De geplande attactie komt naast de Gherkin, eveneens ontworpen door Foster.

De 305 meter hoge Tulip krijgt ritjes in ‘pods’ langs de buitenkant van het gebouw, een skybar en een restaurant met uitzicht over de stad. Daarmee lijkt het een publiekstrekker te worden. Een hoogteverschil van vier meter met The Shard maakt The Tulip tegelijk het hoogste gebouw in het Verenigd Koninkrijk.

Impressies: Foster + Partners // Video: dezeen.com

Het gebouw krijgt volgens Foster + Partners een kleine ecologische voetafdruk krijgen door het gebruik van hoogtechnologisch glas met geïntegreerde fotovoltaïsche cellen. Volgens het architectenbureau zou de start van de toren in 2020 kunnen plaatsvinden. De bouw duurt ongeveer vijf jaar.

Gerelateerde content

 

Reageer op dit artikel