nieuws

Prijsvraag voor Huis van Stad en Regio in Dordrecht

Architectuur

Prijsvraag voor Huis van Stad en Regio in Dordrecht

De gemeente Dordrecht zoekt een nieuw Huis van Stad en Regio. In een prijsvraag wordt gezocht naar een ontwerp voor een 20.000 vierkante meter omvattend gebouw, dat plaats biedt aan een deel van de gemeentelijke organisatie, een bibliotheek en een VVV.

Het voormalig belastingkantoor aan de Spuiboulevard en het gebouw ernaast is aangewezen als locatie. Parkeergarage Veemarkt is ook in de ontwerpprijsvraag opgenomen. Het ontwerp dient dan ook te bestaan uit een parkeer- en commercieel programma en een herinrichting van de openbare ruimte, inclusief een bushalte, rondom het nieuwe Huis van Stad en Regio.

De prijsvraag gaat over twee rondes. In de eerste ronde wordt aan de deelnemers gevraagd een beknopte visie op de opgave te geven. In de tweede ronde mogen de geselecteerde ontwerpers hun visie uitwerken tot een structuurontwerp met een financiële onderbouwing.

De gemeente heeft de intentie uitgesproken om het winnende ontwerp te realiseren. De winnaar wordt volgens Architectuur Lokaal (medeorganisator van de prijsvraag) bij het realisatieproces betrokken. Op maandag 6 mei, de start van de prijsvraag, is een informatiebijeenkomst in het voormalige belastingkantoor van Dordrecht. Meer informatie

Lees ook

v

Reageer op dit artikel