nieuws

MOUT en Belvedère winnen Hilversumse architectuurprijs 2019

Architectuur

MOUT en Belvedère winnen Hilversumse architectuurprijs 2019
MOUT door Zecc Architecten is volgens de stemmers van de Hilversumse Architectuurprijs het mooiste gebouw. Beeld StijnStijl fotografie

Belvedère door René van Zuuk is door de vakjury uitgeroepen tot de winnaar van de Hilversumse Architectuurprijs. Het publiek koos voor foodhall Mout van architectenbureau Zecc.

Het CPO-project De Almansweide in Anna’s Hoeve kreeg van het publiek de bronzen plek. Belvedère eindigde hier als tweede en met overgrote meerderheid sleepte het voormalige bioscooppand aan de Naarderstraat de publieksprijs binnen.

De jury was lovend over Belvedère, het wooncomplex waar je ‘tegenaan’ rijdt als je uit de Amaliatunnel komt. Een markant gebouw, dat schuurt met de omgeving, maar heel innovatief is en door de deskundigen ook als spannend omschreven.  Voorzitter van de vakjury Rudy Uytenhaak noemde Belvedère een ’spannend en innovatief gebouw dat een beeld geeft van de architectuur van de toekomst’.

Mout

Mout is een in 1912 gebouwde autogarage voor de welgestelden die door Zecc in oude luister is hersteld, maar nu als bierbrouwerij en stadshuiskamer. Het gebouw won de publieksprijs met een overweldigende meerderheid.

Van de 1820 uitgebrachte stemmen gingen er 642, meer dan een derde dus, naar Mout. Belvedère werd hier overigens tweede. Het wooncomplex Almansweide van bureau Moost derde.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel