nieuws

Making architecture – Jürgen Mayer H.

Architectuur

Making architecture – Jürgen Mayer H.
Metropol Parasol in Sevilla beeld Alwin de Wilde

Op 9 mei geeft Jürgen Mayer H op de TU/e een architectuurlezing waarin hij toelicht hoe hij met zijn bureau architectuur ‘maakt’ gedurende het hele proces. De lezing is de 17e editie in de reeks ‘Making Architecture’.

Het werk van het bureau van Jürgen Mayer H. richt zich op de kruising van architectuur, communicatie en nieuwe technologie waarin de relatie tussen het menselijk lichaam, technologie en de natuur de achtergrond vormt voor nieuwe projecten. Voorbeelden hiervan zijn de Metropol Parasol in Sevilla, Danfoss Universe in Denemarken en het FOM Universitair Gebouwen in Dusseldorf.

Jurgen-Mayer-H - lezing Making Architecture tu/e

In 2010 won Jürgen Mayer H de Audi Future Award. In de visie van de architect wordt de auto een dynamisch onderdeel van de stad. De in de auto geplaatste IT maakt de auto tot een ‘waarnemingsmachine’.

Het werk van Jürgen Mayer H. is wereldwijd gepubliceerd en geëxposeerd en maakt deel uit van een groot aantal collecties, waaronder MoMA New York, SF MoMA en privécollecties. Hij is onderscheiden met de Mies-van-der-Rohe Award 2003, ontving in 2005 de Holcim Award Bronze en is winnaar van de Audi Urban Future Award 2010. Hij heeft lesgegeven aan verschillende universiteiten, waaronder Princeton, Harvard en de Architectural Association.

Dit is de 17e editie van de lezingenreeks ‘Making’ Architecture, georganiseerd door AnArchi, Studievereniging voor Architectuur, en Juliette Bekkering van de leerstoel Architectonisch Design en Engineering (ADE) aan de TU / e. Het evenement vindt plaats in de ‘Blauwe Zaal’ van het Auditorium aan de TU /e. De toegang is gratis.  Reserveren kan door een mail te sturen naar ir@anarchi.cc.

 

Reageer op dit artikel