nieuws

cepezed ontwerpt nieuwbouw Cambreur College Dongen

Architectuur

cepezed ontwerpt nieuwbouw Cambreur College Dongen

Afgelopen week hield het Cambreur College een bijeenkomst voor de presentatie van het ontwerp van cepezed voor de nieuwbouw van een onderwijsgebouw met gymzaal en renovatie van twee bestaande gymzalen.

Toelichting cepezed – Het nieuwe Cambreur College te Dongen gaat het onderwijs voor mavo, havo en vwo behuizen. De nieuwbouw wordt gerealiseerd achter het huidige hoofdgebouw aan de Monseigneur Shaepmanlaan, dat uiteindelijk wordt gesloopt en plaats maakt voor een schoolplein, park en fietsenstalling. Het nieuwe gebouw vormt een compacte schakeling van drie volumes. De onderwijsvleugels bevatten de praktijk- en theorielokalen. De sportafdeling integreert twee bestaande gymzalen die worden gerenoveerd en uitgebreid met een extra zaal en dojo. Een gebouwhart tot slot doet dienst als aula, kantine en verbindende schakel.

cepezed cambreur college

De opzet is eenvoudig en biedt een overzichtelijke, transparante en uitnodigende onderwijsomgeving. Het ontwerp is gericht op een eenheid en samenhang waarbinnen de verschillende afdelingen ieder hun eigen domein hebben. Veel aandacht wordt besteed aan een coherente en doordachte aaneenschakeling van ruimtes. Gemeenschappelijke functies als de vaksecties Science, Kunst, ICT + D&P liggen op de begane grond rondom een groene patiotuin. In de aula komt een multifunctionele tribunetrap.

cepezed cambreur college

De afdelingen mavo, havo en vwo hebben in de nieuwbouw ieder eenzelfde ruimtelijke organisatie, met elk een eigen leerplein als identiteitsdrager. Samen met een viertal lokalen vormen de leerpleinen de dynamische leeromgeving van de school. Daarnaast gaat de nieuwe school ook traditionele onderwijsgebieden bevatten met grotere lokalen die geschikt zijn voor uiteenlopende typen lesvormen.

De start van de gefaseerde bouw is gepland voor 2019. Voorjaar 2021 moet de nieuwe school in gebruik genomen worden.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel