nieuws

Bouwstart Sluishuis Amsterdam

Architectuur

Bouwstart Sluishuis Amsterdam

Binnenkort start de bouw van een van de meest spraakmakende woonprojecten van Amsterdam, het Sluishuis. BIG tekende samen met Barcode voor het ontwerp. Het biedt plaats aan ca. 442 koop- en huurappartementen. De locatie in het water vormt de schakel tussen het stedelijke havengebied en het historische centrum van Amsterdam.

Het ontwerp van het woonproject met zijn karakteristieke vorm combineert op leefbaarheid en duurzaamheid. Naast de 442 woningen wordt ruimte gecreëerd voor een binnenhaven met aanlegsteigers, woonboten en horeca, maar ook zullen er volop groene terrassen verrijzen en een publieke rondloop op 50 meter hoogte. Hiermee spelen de ontwerpers in op de wil van de stad om meer groen en private en publieke ruimte te koppelen.

De ontwikkeling van Sluishuis wordt gerealiseerd door VORM en BESIX Real Estate Development. Het wordt een ultra-duurzaam gebouw, dat meebeweegt met de veranderende tijd, het klimaat en nieuwe inzichten op het gebied van energievoorziening. Het gebouw kan straks zelf voor genoeg energie zorgen om de eigen bewoners te voorzien van warmte en elektriciteit.

Sluishuis wordt gebouwd op een locatie die het Oostelijk havengebied verbindt met de rest van Amsterdam, feitelijk een visuele entree vanaf de snelweg (A10). Het is stedenbouwkundig een aantrekkelijk en gezichtsbepalend project voor het opkomende gebied en de hoofdstad. Doordat het woonproject omgeven zal zijn door water en aanlegsteigers, zal het een nieuwe publieke ruimte ontsluiten voor zowel de toekomstige bewoners als voor andere Amsterdammers en toeristen.

Het project van ruim 40.000 m2 zal in april 2022 gereed zijn.

Lees meer

Barcode ontwerpt eerst woningproject Feyenoord City

 

Foto's

Reageer op dit artikel