nieuws

Bouw BunkerToren Eindhoven start definitief

Architectuur

Bouw BunkerToren Eindhoven start definitief

Onlangs is de overeenkomst getekend voor de realisatie van de BunkerToren in Eindhoven. Het ontwerp voor de renovatie en uitbreiding van het voormalig studentencentrum van de TU/e naar een een 100 meter hoge woontoren met 212 woningen is afkomstig van Powerhouse Company. Delva Landscape Architecture & Urbanism tekende voor het landschapsontwerp.

Eind 2015 wonnen ontwikkelaars RED Company en Being Development, samen met Powerhouse Company, de ontwikkelprijsvraag voor de Bunker aan de Kennedylaan in Eindhoven. In het gewonnen plan wordt het markante, brutalistische en monumentale gebouw, ontworpen door befaamd architect Huig Maaskant uit de late wederopbouwperiode, herontwikkeld tot een 100 meter hoge woontoren met 212 appartementen. Diverse architectonische elementen van het huidige gebouw hebben Powerhouse Company geïnspireerd in het ontwerp, waarmee een onlosmakelijk geheel wordt gecreëerd en het ontwerp van Maaskant met respect wordt behandeld. Vanaf april 2019 starten de voorbereidende sloopwerkzaamheden. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2022.

Bunker Powerhouse Company

Het pand van het voormalige studentencentrum wordt getransformeerd en uitgebreid met een woontoren met 85 koopappartementen en 127 huurappartementen. De woningen variëren in oppervlakte van 55 tot 310m2. Daarnaast bevat het gebouw een plint met een grand café van 980m2 en 3.000m2 kantoren en een ondergrondse parkeergarage. Rond de woontoren komt een park dat aansluit op de groene TU/e-Campus. De verkoop van de resterende 85 koopwoningen startte in het najaar van 2018.

Ontwikkelaars RED Company & Being Development hebben het terrein verworven van de Technische Universiteit Eindhoven en leiden de ontwikkeling van de BunkerToren. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company. Delva Landscape Architecture & Urbanism is verantwoordelijk voor het landschapsontwerp. De bouwer is Van Wijnen. Borghese Real Estate is betrokken als financier. RED Company en Being Development zijn bij de verkoop van de huurwoningen juridisch bijgestaan door DLA Piper. TaylorWessing trad op als notaris.

Projectgegevens

Locatie: Eindhoven
Omvang project: 35.000 m2
Omvang stadspark: 15.000 m2
Typ: Woningen / Horeca / Kantoor
Status: Bouw
Oplevering: Q1 2022

Project credits
Ontwikkelaars: RED Company | Being Development
Architect: Powerhouse Company
Landschapsontwerp: Delva Landscape Architecture / Urbanism
Bouwer: Van Wijnen
Financier: Borghese Real Estate
Juridisch adviseurs: DLA Piper
Notaris: TaylorWessing

Lees ook

 

Reageer op dit artikel