nieuws

Uitslag ideeënwedstrijd Hartlijn Bio Science Park

Architectuur

Uitslag ideeënwedstrijd Hartlijn Bio Science Park
Officinalis door Arlien van der Kleijn wint ideeënwedstrijd Hartlijn

De ideeënwedstrijd voor de Hartlijn in het Leiden Bio Science Park, is gewonnen door Arlien van der Kleijn met haar idee ‘Officinalis’.

De hartlijn is in haar plan opgevat als ‘officina’, een bloemrijke en herkenbare lijn van geneeskrachtige planten met daartussen op belangrijke plekken knotwilgen, afgezoomd met een cortenstalen strip. De jury vond dit idee “het meest onderscheidend en passend bij de identiteit van het park. Bovendien is het te realiseren binnen de gegeven randvoorwaarden.” Het winnende idee wordt verder uitgewerkt en indien haalbaar gerealiseerd.

Bee-Science van Caro Agterberg krijgt tweede prijs in ideeënwedstrijd Hartlijn

Bee-Science van Caro Agterberg krijgt tweede prijs in ideeënwedstrijd Hartlijn

Tweede prijs

Twee ideeën eindigden op de tweede plek: ‘Bee Science’ van Caro Agterberg en ‘Via Academica’ van Maikel Waterdrinker. ‘Bee science’ gaat uit van het uitvoeren van hexagonale (honingraatvormige) vormgeving in zowel het platte vlak (voet- en fietspad) als ruimtelijk, als verbinding met de oorsprong van het leven. Dit patroon loopt uit in structuurformules, aangedragen door Leidse wetenschappers.

Het idee ‘Via Academica’ stelt zorgvuldig gekozen bestratingen voor voet- en fietspad voor (voelbaar voor slechtzienden, hufterproof en duurzaam) en voorzien van dimbare led-verlichting. Daartussen ligt een groene strook met verlichting, zitbanken en straattegels die wetenschappelijke ontwikkelingen en onderzoeken verbeelden.

Via-Academia van Maikel Waterdrinker krijgt tweede prijs in ideeënwedstrijd Hartlijn

Via-Academia van Maikel Waterdrinker krijgt tweede prijs in ideeënwedstrijd Hartlijn

Ideeënwedstrijd

In november lanceerden de gemeente en Universiteit Leiden in samenwerking met het LUMC en de Ondernemersvereniging LBSP de ideeënwedstrijd. De vraag was een idee te bedenken dat de functie van de Hartlijn en het plan om de openbare ruimte te herontwikkelen tot ‘Hollandse Campus’ versterkt. Er kwamen 103 inzendingen binnen van jong en oud, amateurs en professionals.

Lees ook:

Foto's

Reageer op dit artikel