nieuws

NOAHH ontwerpt theater aan de Parade in Den Bosch

Architectuur

NOAHH ontwerpt theater aan de Parade in Den Bosch

Architectenbureau NOAHH uit Amsterdam gaat het nieuwe Theater aan de Parade ontwerpen. In het gebouw komen drie multifunctionele zalen. Elk met een eigen sfeer en een eigen programmering. Alle ruimtes zijn verbonden door ruime foyers. Met veel daglicht en zicht op de Parade. Het theater is straks een verlengstuk van de Parade.

Volgens de selectiecommissie past het gebouw binnen de omgeving van de Parade. In het gebouw zijn veel slimme en duurzame oplossingen verwerkt. Zoals hergebruik van delen van de constructie en van materialen. De zalen zijn multifunctioneel te gebruiken. Er komen extra ruimtes, die flexibel in de programmering kunnen worden gebruikt. Zoals een botanische foyer en een dakterras. De kelder staat in verbinding met de foyer, waardoor deze verdieping echt onderdeel is van het gebouw.

Foyer Theater aan de Parade door NOAHH in Den Bosch

Foyer. Beeld: NOAHH

Naar verwachting opent het nieuwe theater zijn deuren bij de start van het theaterseizoen 2023/2024.

Meer over NOAHH

 

Foto's

Reageer op dit artikel